Belépés

Akiket ajánlunk

Legfrisebb kommentek

altÜdv Emberek!

Az Invitel volt olyan kedves, és felajánlotta, hogy két évre kölcsönadja a címben említett készüléket, némi pénzmag ellenében. Elsőre nem tűnt vonzónak az ajánlat, de később megnéztem róla a teszteket a Prohardveren, és máris kedvet kaptam a táblaPC birtoklásához. (Mobilaréna teszt, Videóteszt a PH!TVben)

Az első saját benyomásom jó volt. A cuccnak nincs gagyi hatása, az eleje üveg, a keret fényes műanyag, hátul matt fehér, egy ezüst csíkkal, szerencsére az fémből van, nem fog lekopni. A hátlap nehezen jár, de nem kell gyakran leszedni, csak az akksi meg a SIM van alatta. MicroSD-vel bővíthető, a csatlakozók: Töltő, MicroUSB, 3,5 jack, HDMI Type D, alul a dokkolónak egy port. A csomag elég puritán, sem tok, sem HDMI kábel, amit jelenleg sehol sem lehet kapni külön. Pedig sok hasonló eszköz használja ezt a verzióját, ezért remélem hamarosan elérhető lesz. A gyári fólia 2 nap alatt lejött, de nem tünik sérülékenynek a kijelző, úgyhogy fólia nélkül marad egyelőre. És most kapcsoljuk be! Gyors. Nagyon gyors! Pedig csak 1Ghz-s a procija, 512 rammal. Beépített 8GB háttértára van, ami elég okosan ketté van partícionálva, így formázáskor az egyik fele megmarad, nem kell menteni róla az adatokat. A gyártó ugyan módosított az alap Androidon, de nem vitte túlzásba, és hasznos dolgokat változtatott. Egyébként jelenleg 2.2-es Androiddal adják, a jövőbeli verziókról annyit tudok, hogy lesz rá frissítés, de nem tudni, mikor. Nem hivatalos forrásból úgy tudom, hogy a 2.3 kimarad, egyből 3.0 verzió lesz, ha majd lesz. Illetve lesz rá 2.2 javítás, amire nagyon is szükség van. Miért is? 2 okból: A kamera használata elég gyakran újraindítja/lefagyasztja az eszközt, ami nagyon nem OK, illetve van egy jellegzetes "klattyanó" (a kifejezés már szinte jogvédett :D ) hang, mikor a hangszóró készenléti módba vált, magyarán kikapcsol. Ezen a két hibán kívül nincs nagy szoftveres gond. Videókkal elég jó elbír, eddig mindent vitt simán (1080p-t még nem próbáltam, de mivel tettek rá HDMI-t, ezért bizakodó vagyok) A market természetesen elérhető, és van saját piac is (HiSpace), a markethez hasnló, de kimondottan erre a cuccra készített alkalmazások elérhetők. Némelyik nem túl hasznos, de legalább kreatív. Van egy játék: Tekerj le egy tekercs WC papírt minél gyorsabban, oly módon, hogy minél gyorsabban húzgálod az ujjad a kijelzőn. Elképzelem, hogy a cég pályázatot hirdet:

"Keresünk programozókat.
A cél: egy játékszoftver megalkotása.
A szoftver munkacíme: WC papír letekerő játék.
Fizetés: kiemelkedő"

Még nem töltöttem le, de erős a vágy, eddig csak a józanész fogott vissza. Meg elképzeltem egy embert, aki ezzel játszik nagy átéléssel, mondjuk a buszon. Emellet vannak rá hasznos alkalmazások is, például a gyári Időjárás+üzenetek+hívások+hírek widget elég pofás. Fapados, de pofás. De akinek van/volt már Androidos telefonja, az tudja, hogy a Marketben mindenre található alkalmazás. Kiemelném a TotalCommandert, ami igaz még béta állapotban van, de már így is sokat tud, és ingyenes. Ugyanaz fejleszti, aki PC-re is. És ingyenes lesz, akkor is, mikor elkészül. Játékokból is több van, mint elég. Elég kényelmes a nagy kijelző miatt, egy telefonhoz képest. Játék terén nyujt olyan élményt, mint egy PSP például, csak a fizikai gombok hiánya a különbség. Az akkuja egy napot elmegy. Ha az ember intenzíven netezget, nyomkodja, vagy filmet néz rajta, akkor fél napot. A töltője amúgy elég erős 2A, úgyhogy hamar is tölti fel. (az akku méretéhez képest hamar) USB-ről csak akkor tölt, ha ki van kapcsolva a kijelző, de elég lassan, azért az 500mA kevéske neki.

Összességében nekem nagyon bejött, nem volt még korábban táblagépem, de határozottan hasznos, utazáskor, mailezni, msn-re, filmre is elég a kijelző. Folyamatos zenére még nem tudom, mennyit bir az akku, de majd kipróbálom. A Wifi hotspot képessége is jól jön nekem, mert olyan, mintha lenne 3G modem a laptopomban. A navigációt még nem teszteltem élesben, de nagy gond nincs, gyorsan talál holdat.

Egyelőre ennyi tapasztalatom van, de szorgalmasan gyűjtöm az újakat. (Nem az ujjakat, fontos különbség! :D )

A cikk folytatását lásd itt: Klikk ide a második menethez! Hozzászólni/kérdezni is ott lehet!

Hozzászólások  

 
+1 #1 pro 2012-09-08 09:47
http://www.redlinepc.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=179:huawei-ideos-s7-slim-masodik-menet-oesszefoglalo&catid=48:bakter-blogja&Itemid=105


ez halott link
 
 
0 #2 Bakter 2012-09-08 12:24
köszi
javítom
 

Sajnos nincs jogod kommentálni itt.

Napi Humor-Bit

Két informatikus beszélget
- Képzeld, tegnap az éjszakai klubban megismerkedtem egy csinos szőke nővel.
- Szerencsés fickó...
- Felhívtam a lakásra, ittunk egy kicsit, átöleltem...
- És aztán, mi volt még?
- Egyszer csak azt mondja: vetkőztess le.
- Nahát...
- Levettem a szoknyáját, aztán a bugyiját is, aztán lefektettem a notebook mellé, az asztalra...
- No csak, vettél egy notebookot? Milyen processzorral?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi